Hotelkamerveiling.nl Review: de moeite waard of oplichting? (2023)

Laten we beginnen met een feitje. Hotelkamers zijn duur. Voor een enkel nachtje betaal je in de meeste Westerse landen – waaronder Nederland – al gauw meer dan €100. Natuurlijk kan je altijd gaan voor een budgethotel die helemaal onderaan het spectrum staat, maar daar heb je natuurlijk lang niet altijd zin in.

Het komt erop neer dat wij mensen nou eenmaal houden van veel voor weinig. Het blijkt echter zo te zijn dat je voor een dubbeltje niet op de eerste rang kunt zitten. Tóch lijkt er in de wereld van hotels wat geks aan de hand te zijn. De laatste jaren komen er namelijk steeds meer veilingsites bij die beweren dat je voor slechts enkele euro’s een (luxe) hotelovernachting kunt boeken. Het enige wat je hoeft te doen, is het winnen van een online veiling. Dat moet toch wel lukken?

Eén van die veilingsites is Hotelkamerveiling.nl. Ik heb de veilingsite gebruikt om twee hotelovernachtingen te boeken en ik deel mijn bevindingen graag met je. In onderstaande Hotelkamerveiling.nl review lees je onder meer of het gaat om een betrouwbare partij en of er addertjes onder het gras zitten. Lees dus snel verder!

2023 update: op 8 oktober 2021 is hotelkamerveiling.nl failliet gegaan. De aangestelde curator (Erick Quaars) heeft een doorstart kunnen realiseren. Een ‘gedegen branchegenoot’ (waarvan de naam tot op heden onbekend is) gaat de activiteiten van de website doorzetten. Het lijkt er niet op dat de website voortaan nog veilingen aanbiedt, ondanks haar naam. Het lijkt nu op Groupon, alleen dan alleen voor hotelkamers.

Wat is Hotelkamerveiling.nl?

Hotelkamerveiling.nl is een website waarop je hotelovernachtingen voor een prikkie zou kunnen bemachtigen. Op de website kan je erg simpel een account aanmaken en vervolgens een hotelkamer boeken tegen een gereduceerde prijs. Vóór de doorstart deed Hotelkamerveiling.nl haar naam een tikkeltje meer eer aan. Toen was het immers nog mogelijk om daadwerkelijk te bieden op de hotelkamers die aldaar ter veiling werden aangeboden. Het kan gaan om hotels in Nederland, maar ook om hotels in het buitenland. Ook wat betreft het aantal overnachtingen loopt het aanbod uiteen. Of je nou een weekendje weg wil of juist een gehele vakantie wil vullen: het aanbod is toereikend. In de algemene gebruiksvoorwaarden claimt  Hotelkamerveiling.nl de grootste veilingsite van Nederland te zijn op het gebied van hotelarrangementen.

(Foto door Keem Ibarra)

Mijn ervaring

Eerder kwam reeds aan bod dat ik Hotelkamerveiling.nl tweemaal heb gebruikt om een hotelkamer te boeken. Het ging telkens slechts om een enkele overnachting in Nederland. Mijn ervaringen vind je hieronder.

Eerste boeking

Mijn eerste boeking betreft een hotel in de Veluwe. Voor de goede orde zal ik de naam van het hotel achterwege laten. Het ging om een zogeheten euroveiling (waarover later meer). Ik had de gang van zaken al even in de gaten te houden en op een zeker moment besloot ik mee te bieden. Toegegeven: ik speelde het een beetje slinks. Ik besloot in de laatste seconde tot de veiling zou aflopen een bod te doen, zodat niemand de kans had om over te bieden. Het werkte. Voor €15,- kon ik een nachtje overnachten in de Veluwe. Althans, ik had de bieding gewonnen voor €15. De hotelovernachting kostte mij toch iets meer. Hotelkamerveiling.nl rekent namelijk €9 administratiekosten. Maar agh, waar hebben we het over.

Eenmaal op locatie moest ik een extra €4,30 toeristenbelasting betalen voor twee personen. Zo werd de hotelovernachting van €15, in totaal toch al snel €28,30. Veel is het niet, maar het is toch praktisch het dubbele van mijn initiële bod. Het leuke van dit verhaal: de receptioniste had een leuke verassing. Ik kreeg namelijk een upgrade naar een premium kamer, terwijl de veiling eigenlijk (slechts) goed was voor een budget kamer. Later zocht ik het nog eens na en ik kwam tot de conclusie dat de premium kamer op mijn datum toch een flinke €170 per nacht zou moeten kosten. Zo bespaarde ik al bij al toch een hoop geld.

Tweede boeking

De tweede boeking werd een hotel nabij Nationaal Park De Biesbosch. Ik paste wederom mijn tactiek toe en het werkte. Voor €12 had ik een overnachting weten te scoren in een vrij mooi viersterrenhotel. Natuurlijk kwam daar nog de €9 veilingkosten en toeristenbelasting bij. In totaal werd het ongeveer €25,-.

Wederom was de voucher via Hotelkamerveiling.nl slechts goed voor een budget kamer. Het verschil met mijn eerste boeking: ditmaal kreeg ik de budgetkamer ook daadwerkelijk. En eerlijk is eerlijk: dat is wel een verschil. Het was een wat kleiner en donkerder kamertje dat niet helemaal tipte aan de lobby van dit viersterrenhotel. Desalniettemin was dit waarvoor ik had geboekt: dat moet je accepteren. Voor een nachtje was het prima.


Is Hotelkamerveiling.nl betrouwbaar?

Hotelkamerveiling.nl is in mijn ogen best een betrouwbare partij. Ik heb twee overnachtingen geboekt en in beide gevallen is er  niets misgegaan. De onderneming lijkt best transparant te zijn, nu zij het adres gewoon vermelden onderaan hun website. Je ontdekt daar dat zij kantoor houden in Den Haag (in best een mooi gebouw). Om achter een KVK-nummer te komen, moet je iets verder duiken. Het KVK-nummer van Hotelkamerveiling.nl vind je in art. 3.4 van hun algemene gebruiksvoorwaarden. Hier vind je ook hun (gratis) telefoonnummer en wat aanvullende gegevens.

Kijkend naar het verleden van Hotelkamerveiling.nl, zijn er geen gekke dingen te ontdekken. Ik vind op het internet geen sporen van schandalen waar het bedrijf bij betrokken is geweest. Daarnaast lijken veel akkefietjes netjes opgelost te zijn. Hotelkamerveiling.nl lijkt dus best betrouwbaar. Er is echter één dingetje wat mij doet twijfelen: de (zeer) slechte reviews op sommige review websites. Laten we hier eens in duiken.

Hotelkamerveiling.nl slechte reviews

Even om de verwarring weg te halen: ik heb het nu over slechte Hotelkamerveiling.nl reviews van klanten. Ik heb het dus niet over uitgebreide (blog) reviews zoals deze. Wat mij opvalt is dat deze veilingsite op hun website linkt naar Trustpilot. Dit is één van de grotere sites als het gaat om reviews. In totaal geven gebruikers Hotelkamerveiling.nl hier een 4,3/5. Best een (hele) nette score dus, helemaal wanneer je meeneemt dat mensen geneigd zijn om sneller een negatieve dan een positieve review te plaatsen.

Écht opvallend moet dit verhaal echter nog worden. Wanneer je namelijk zoekt naar reviews van deze website op Google, kom je terecht op reviewpagina’s waar mensen erg negatief zijn. Zo vind ik op een website een gemiddelde van een 4,6/10 terug. Dat is best treurig. Hoe kan het verschil met Trustpilot zó groot zijn en hoe kan het dat mensen zo negatief zijn?

De rode draad

Wanneer ik de slechte reviews analyseer, moet ik tot de conclusie komen dat veel van deze reviews voortkomen uit onwetendheid. Ik lees heel vaak de volgende dingen terug:

 • Veiling gewonnen, maar hotel blijkt volgeboekt te zijn
 • Veel bijkomende kosten, omdat er alleen maar duurdere kamers beschikbaar zijn
 • Niet gerekend op extra veilingkosten
 • Zeer trage reacties via de live chat

Op alle punten – behalve op de laatste – kan ik zeggen: als je goed zoekt, had je het kunnen weten. En dit is eigenlijk precies waar een wezenlijk probleem van Hotelkamerveiling.nl ligt: het is een betrouwbare partij, maar de veilingen zijn niet transparant genoeg. Je kan alvorens bieden gebruik maken van de agenda om te zien wanneer er kamers beschikbaar zijn, maar het platform stuurt je hier niet op aan. Ook kan je in (zeer) kleine lettertjes vinden dat er extra kosten zijn, maar wederom laat het platform dit niet al te duidelijk blijken. Slechte reviews komen in dit geval voort van mensen die dingen hadden kunnen weten, maar dit niet hadden moeten weten. Dit is een tekortkoming van de veilingsite.

Maar mijn kritische noten van hierboven verdienen enige nuance. Het is namelijk goed denkbaar dat de doorstarter van de website inmiddels op een andere manier zaken doet en zo beter inspeelt op wensen en (oude) problemen van klanten.

Verborgen kosten op Hotelkamerveiling.nl?

Hieronder vind je een overzicht van de bijkomende kosten die kunnen worden gerekend via Hotelkamerveiling.nl. Probeer hier rekening mee te houden wanneer je een boeking doet.

 • Veilingkosten, €9 (wordt altijd gerekend)
 • Toeristenbelasting, enkele euro’s p.p. (te voldoen op locatie)
 • Aanvullende kosten voor parkeren (te voldoen op locatie)
 • Extra kosten voor het reserveren van een luxere kamer dan waar de veiling tot diende (online betalen)
 • Extra kosten voor een ontbijt, het hotel zal dit praktisch altijd vragen
 • Kosten die worden gerekend door bijvoorbeeld je bank voor het gebruiken van een bepaalde betaalmethode (uitzonderlijk)

Goed om te weten: de kleine lettertjes

Voordat ik toekom aan een conclusie van deze Hotelkamerveiling.nl review, dien ik toch even te kijken naar de kleine lettertjes. Het gaat dan met name om de gebruiksvoorwaarden. Dit blijkt namelijk één van de meest informatieve en nuttige documenten van de website wanneer je meer te weten wil komen over de gang van zaken. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, som ik hieronder wat relevante punten voor je op. Onthoud echter wel dat deze punten onderhavig zijn aan wijzigingen. De veilingsite kan zijn voorwaarden zo weer wijzigen en je zal begrijpen dat ik deze niet elke dag in de gaten houd. Neem onderstaand overzicht dus met een korreltje zout en controleer altijd de website zelf.

 • Je mag je pas registreren vanaf 18 jaar en ook pas vanaf die leeftijd meedoen met veilingen
 • Wanneer je een veiling wint heb je 14 dagen bedenktijd (wettelijk), maar wanneer je de veiling betaalt, vervalt direct je bedenktijd.
 • Na het voldoen van de betaling, mag je voor €25 alsnog afzien. Dit is een service van Hotelkamerveiling.nl
 • Arrangementen zijn op basis van twee personen, tenzij anders vermeld
 • Wanneer je na het winnen van een veiling niet betaalt binnen 14 dagen, kan een incassobureau worden ingeschakeld. Ook kan je de toegang tot het platform worden ontzegd. Betaal dus op tijd.
 • Hotelkamerveiling.nl heeft vaak slechts het recht tot een vooraf bepaald aantal kamers binnen een hotel. Het hotel kan dus genoeg plek hebben, terwijl je via de veilingsite geen kamer meer kan reserveren.
 • Een waardebon is in beginsel een jaar geldig.
 • Je mag een waardebon niet doorverkopen, maar wel cadeau geven.

Conclusie

Na het lezen van deze Hotelkamerveiling.nl review, ben je als het goed is veel te weten gekomen over dit platform. Moraal van het verhaal is het volgende. Het gaat om een betrouwbare partij met een fysieke locatie. Er komen echter altijd kosten bovenop de veilingprijs en daarnaast is de beschikbaarheid van kamers niet altijd top. Ga dus altijd alvorens het bieden na hoeveel kosten er bovenop komen en of er wel een kamer vrij is. Laatstgenoemde kan je controleren via de agenda op de veilingpagina’s. Hier kan je direct zien of je extra moet betalen voor een luxere kamer en wat de veilingkosten zijn.

Als je het concept een beetje gaat snappen, kun je echt flink profiteren van deze website. Heel veel andere veilingsites zijn door de jaren heen namelijk té groot geworden, waardoor de prijzen worden opgedreven door de grote toestromen aan bieders. Hotelkamerveiling.nl is eigenlijk nog relatief ‘klein’. Ga jij hiervan profiteren? Boek direct een goedkope overnachting!

Extra tips voor een goedkope vakantie als student? We schreven er dit artikel over.

Update 2023: per 8 oktober 2021 is Hotelkamerveiling.nl failliet verklaard. De werkzaamheden van de website zijn inmiddels echter hervat. Curator Quaars is er namelijk in geslaagd om een branchegenoot te vinden die door wil gaan met het exploiteren van de veilingsite.7 reacties op “Hotelkamerveiling.nl Review: de moeite waard of oplichting? (2023)”

 1. Mijn ervaringen met hotelkamerveiling.nl zijn ZEER negatief. In mei een voucher gekocht voor Hampshirehotel Avenarius in Ruurlo. Sindsdien steeds gekeken, maar er is bij dit hotel geen enkele kamer beschikbaar via deze site. Niet in juni, juli, aug, september, oktober, nov, dec en ook in 2022 niet. Kortom, je hebt wel betaald voor een voucher maar je kunt hem niet inleveren. Laat dit een waarschuwing zijn voor anderen. Mijd hotelkamerveilingen.nl en laat je niet oplichten.

  1. Bedankt voor je reactie! Wat ik mij zelf afvraag is of je alvorens het bieden hebt gekeken naar de beschikbare kamers in de agenda op de bied pagina. Stond er hier dat er kamers beschikbaar waren, terwijl dit na het winnen van de veiling in eens weg was?

 2. De service van Hotelkamerveiling.nl
  Een tijdje geleden heb ik een voucher voor een hotel in Berg en Dal gekregen. Doordat er tot de geldigheid van de voucher geen beschikbaarheid was zou hotelkamerveiling de voucher omzetten naar een coupon. Daar was ik blij mee zodat ik het betaalde bedrag ergens anders voor kon gebruiken. Hotelkamerveiling.nl heeft de voucher inderdaad overgezet naar een coupon, maar nu komt het. Ze hebben de voucher van mijn account afgehaald en op een ander account een coupon terug gezet. Dit is de persoon die de veiling destijds heeft gekocht. De voucher heb ik gekregen maar weet niet meer van wie omdat het op een jubileum gegeven is. Hotelkamerveiling geeft aan dat ik maar bij die persoon de coupon moet terug halen en hun doen er niks meer mee en voelen zich niet verantwoordelijk ervoor. Volgens hun staat in de voorwaarden dat je de voucher niet mag door verkopen maar wel als cadeau weg geven.
  Ik ben er nu al een paar weken mee bezig en ben tot de ontdekking gekomen dat het hotelkamerveiling alleen om het geld gaat, trouwe klanten ( heb meer vouchers van hun gehad) willen ze niet helpen. Een slechte service en zal geen zaken meer met hotelkamerveiling doen.
  In het antwoord op de reviews lijkt het dat ze het willen oplossen maar daar is dus niks van waar. Kort om, een slecht bedrijf dat geen service verleend als het niet goed loopt.Jammer.

 3. Pingback: Hotelkamerveilingen Inloggen - Inloggen

 4. Ach ja Hotelkamerveiling.nl Betrouwbaar??
  Ik zeg nee, en waarom? dat zal ik even uitleggen.
  Nog voor de corona een hotelkamer voor 110,- euro gewonnen. Best veel geld voor een veiling maar het was dan in Amsterdam vlakbij het AMC. groot voordeel voor ons omdat een bezoek aan het AMC gewenst was. Hotelkamer en parkeren top zou je zeggen. Helaas waren de kamers volgeboekt dus de optie AMC ging daar niet lukken. Dus dat de Hotelkamer maar op een andere dag boeken maar net in die periode raakte Hotelkamerveilingen in financiële problemen en de gevolgen daarvan weten wij inmiddels allemaal wel.
  Dan vraag ik mij af hoe kan dit failliet gaan? eigenlijk veel inkomsten en bijna geen uitgaven. of de heren moeten luxe hebben willen leven? tja dat weet ik natuurlijk niet maar mijn vermoedden zegt van wel. wanorde en of wanbeleid door duur pand, auto’s en marketing zou natuurlijk ook kunnen. maar ik ben mijn geld kwijt en dus ook geen kamer.
  Heb nog wel even een reactie naar de doorstartende partij gestuurd en die waren wel bereid om ons de administratiekosten van een nieuwe gewonnen veiling te vergoeden, wat denk je zelf dat ik nog in zee ga met deze wanordelijke partij? onbekwaam en incompetent.

  is getekend, CL van Dijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *