Succesvol worden? Leer deze 3 skills!

Dus… Jij wil succesvol worden? Er zijn een aantal skills die je kans op succes op wat voor vlak dan ook aanzienlijk vergroten. Dit zijn skills die onder meer goed van pas kunnen komen bij het oprichten en het laten slagen van een onderneming. Wanneer je deze skills beheerst, hoef je geen andere partijen in te schakelen. Zo bespaar je niet alleen (veel) geld, maar zo zorg je ook dat je de touwtjes in handen hebt. Met het beheersen van de volgende 3 skills creëer je per direct een voorsprong op héél veel anderen.

1. Graphic design

Grafisch ontwerpen gaat over het ontwikkelen van de grafische vormgeving van producten, drukwerken of websites. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een strakke logo, het ontwikkelen van een pakkende huisstijl of het creëeren van een brochure. Het oprichten van de meeste bedrijven gaat hand in hand met grafische vormgeving: je ontkomt er niet aan. Wanneer je zelf in staat bent om in de basis grafische designs te maken, kan dit je veel tijd, geld en moeilijkheden schelen.

Maar hoe leer je grafisch ontwerpen? Dat is tegenwoordig heel simpel. Namelijk gewoon via Youtube of andere internetbronnen. Graphic design is een typisch voorbeeld van een discipline wat je jezelf prima kunt aanleren. En onthoud vooral: je hoeft geen meester in grafisch ontwerpen te worden. Als je de basis kent, kom je al heel ver. Mocht je bedrijf uiterst succesvol worden, dan kan je altijd nog een professionele graphic designer inhuren om aan de slag te gaan met meer complexe designs.

Boektip 📚: ‘Book of Branding‘ leert je stapsgewijs hoe je een aantrekkelijk merk opzet.

2. Marketing

Marketing is één van de meest belangrijke factoren als het gaat om het succesvol maken van een merk of bedrijf. Vooral sinds de sterke opkomst van social media, is het belang van marketing aanzienlijk vergroot. Je kunt tegenwoordig beter een matig bedrijf zijn met uitmuntende marketing, dan een uitmuntend bedrijf met matige marketing. Maar wat is marketing? Marketing gaat over het overbrengen van de waarde van een merk, product of dienst aan het grote publiek. Het doel is uiteindelijk om zoveel mogelijk sales te genereren en om zoveel mogelijk naamsbekendheid te kweken 📈.

Ook voor marketing geldt: je kunt het jezelf prima leren. Uiteraard zijn er hele studies en professionele bureau’s die zich volledig richten op (online) marketing. Deze studie’s en bureau’s hebben absoluut toegevoegde waarde. Aan het begin kun je echter alles zelf. Op internet is genoeg te vinden over het rocken van jouw eigen marketing. Een simpele zoekopdracht biedt je bijvoorbeeld al tal van pdf’s over hoe SEO-marketing werkt. Wellicht klinkt het allemaal moeilijk, maar dat is het zeker niet. Wil het niet lukken of heb je gewoon zin in een valse start? Het geniale boek ‘The 1-Page Marketing Plan‘ gaat je écht helpen met het opzetten van je marketingplan. Daarnaast laat dit boek goed zien hoe simpel het in de basis eigenlijk is.

3. Programmeren

Oké, je hebt wellicht het gevoel dat dit het moment is om af te haken. Programmeren is toch slechts materie voor de meest uber-uber-slimme (nerds) mensen? Dat valt dus wel mee. Programmeren is tegenwoordig behoorlijk trending en steeds meer mensen beginnen met het leren van deze skill.  Wat programmeren is? Programmeren is het ontwikkelen (schrijven) van bijvoorbeeld een computerprogramma of website. Het gaat in essentie om het geven van opdrachten aan een computer. Iedereen kan er mee beginnen.

Waarom programmeren een noodzakelijke skill is als je succesvol wil worden? Het domein van het heden en de toekomst is het internet. Alles speelt zich tegenwoordig af achter een scherm. Zo lees jij nu digitaal dit artikel. Of je hebt hem uitgeprint? Natuurlijk niet. Als je kunt programmeren kun je zelf je eigen website ontwikkelen of aanpassen. Vooral dat laatste is eigenlijk interessant voor de beginner. Er zijn namelijk genoeg vooropgezette templates (sjablonen) te vinden, die je simpelweg kunt downloaden. Deze kun je vervolgens vrij gemakkelijk zelf compleet aanpassen naar wens. Het zal je verbazen hoeveel websites op het internet zijn gebaseerd op dezelfde template – van bijvoorbeeld WordPress.

Maar hoe leer je dan programmeren? Deze discipline past natuurlijk naadloos in de hedendaagse digitale tijd. Het zal je dan ook amper verbazen dat er digitaal genoeg informatie te verkrijgen is. Op Youtube staan hele programmeer-cursussen uitgekauwd en al voor je klaar om gekeken te worden. Ook bestaan er verschillende websites die je in de basis alles kunnen uitleggen over programmeren. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld HTML School. Daarnaast moet je het gewoon een keer proberen. Je loopt vanzelf tegen problemen aan waar je vervolgens oplossingen voor gaat zoeken. Zo word je stapje voor stapje beter. Voor je het weet kan je al best veel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *