Online geld verdienen: 3 methodes die écht werken

Geld verdienen via het internet is tegenwoordig een hot topic 🔥. Steeds meer studenten raken gefascineerd met het idee dat ze geld kunnen verdienen terwijl ze thuis zitten. En eerlijk is eerlijk: geld verdienen zonder dat je te maken hebt met verplichtingen tegenover een baas, is gewoon erg prettig. Als je online geld verdient, ben je niet meer afhankelijk van de locatie waar je je bevindt. Of je nou thuis achter je bureau zit of je op vakantie bent, het internet is overal! Maar hoe verdien je geld op het internet? Student Financial helpt je graag, door hieronder een aantal laagdrempelige methoden van online geld verdienen te noemen. Het leuke? Je kunt er vandaag nog mee beginnen.

1. Verkoop een digitaal product

Digitale producten hoef je maar 1 keer te maken en je kunt ze vervolgens ontelbaar vaak verkopen, zonder dat hier extra arbeid bij komt kijken. Als je fysieke producten verkoopt, dien je deze telkens weer opnieuw te produceren. Hetzelfde geldt voor het verkopen van diensten: er gaat per verkoop arbeid inzitten. Digitale producten zijn in dat opzicht veel laagdrempeliger. Zo hoef je bijvoorbeeld een e-book maar 1 keer te schrijven; deze kun je vervolgens zo vaak verkopen als je wil. Het enige wat mensen hoeven te doen is betalen en downloaden.

Voorbeelden van digitale producten die zich lenen voor een dergelijke constructie zijn:

 • Zelf geschreven samenvattingen van (studie)boeken
 • Een online (video)cursus waarin je de koper wat bijbrengt over een bepaald onderwerp
 • Muziek dat mensen kunnen kopen en gebruiken voor hun producties
 • (Stock) foto’s die mensen kunnen downloaden en gebruiken voor bijvoorbeeld een website
 • Sjablonen die mensen kunnen gebruiken als basis om zelf iets van te maken
 • E-books waarin je je eigen expertise deelt met anderen
 • Een stuk software wat het leven van de koper makkelijker maakt
 • Recepten die mensen kunnen downloaden

Er zijn dus oneindig veel digitale producten te bedenken die je maar 1 keer hoeft te produceren. Take care of the work, and the work will take care of you. 

2. Schrijf (SEO) teksten

Oké, stel je voor. Je hebt een geniaal concept voor een baanbrekende nieuwe website die iedereen moet lezen! Maar in de hedendaagse samenleving geldt helaas dat je idee nog zó goed kan zijn, maar zonder marketing kom je nergens. Mensen moeten in eerste instantie wel weten dat die website überhaupt bestaat. Dat is waar SEO-marketing in beeld komt. SEO staat voor search engine optimalisation. Deze tak van marketing focust zich op het zo hoog mogelijk scoren in Google (en andere zoekmachines). Feit is nou eenmaal dat mensen niet verder kijken dan de eerste pagina op Google. Als oprichter van een website heb je dus veel belang bij het eindigen op deze eerste zoekpagina. Zo zal je immers meer traffic (bezoekers) genereren. Meer traffic = meer geld.

Hoe SEO werkt? SEO wordt vaak uitgevoerd met behulp van teksten. Websites moeten teksten publiceren waarin een bepaald zoekwoord centraal staat. Als het zoekwoord vaak genoeg wordt genoemd en het stuk tekst kwalitatief hoogstaand is, is de kans groot dat deze goed scoort op Google. Op dagelijkse basis hebben ontelbaar veel websites nieuwe teksten nodig. Iemand moet deze teksten schrijf en jij kan dat zijn. Er zijn verschillende platforms op internet te vinden waar je je kunt aanmelden om deze teksten te schrijven. Geen meester in de Nederlandse taal? Geen probleem; niet elke opdrachtgever is even veeleisend. Online geld verdienen door het schrijven van SEO teksten is erg realistisch en laagdrempelig.

Zie je het schrijven van teksten wel zitten, maar heb je SEO nog niet helemaal onder de knie? Dit betaalbare boek leert je de basics in no-time, zodat je direct aan de slag kunt.

Website statistieken (Foto: Stephen Phillips)
Website statistieken (Foto: Stephen Phillips)

3. Freelance

Freelance is een vorm van arbeid waarbij iemand een prestatie levert voor een ander. Freelance biedt tegenwoordig veel mogelijkheden, zowel voor opdrachtgevers als voor freelancers. Iemand die zijn eerste website opstart, heeft bijvoorbeeld baat bij een mooi logo. Gaat deze persoon dan een bizar groot mediabedrijf inschakelen voor duizenden euro’s? Natuurlijk niet. Het is veel verstandiger om te zoeken naar iemand die in z’n zolderkamertje geniale logo’s ontwerpt. Freelancers doorbreken het verband tussen kwaliteit en kosten. Zij leveren vaak namelijk kwalitatief hoogstaand werk, tegen lage kosten. Zo kan de persoon uit bovenstaande voorbeeld een ijzersterk en prachtig logo ontvangen voor enkele euro’s.

Maar hoe kom je aan opdrachtgevers als freelancer? Want willekeurige personen zullen natuurlijk niet weten wat jij kan. Gelukkig bestaan er hele handige online platforms, zoals Fiverr, die je het leven een stuk makkelijker maken. Als freelancer kun je je hier aanmelden en je diensten aanbieden. Veel opdrachtgevers nemen via Fiverr op dagelijkse basis veel diensten af van de freelancers die hier opereren. Maar oké, je kan je diensten op Fiverr aanbieden; maar wat moet je dan precies aanbieden? Iedereen kan wel iets waar een ander baat bij heeft. Online geld verdienen als freelancer is dus zeker het proberen waard. Voorbeelden van typische freelance opdrachten zijn:

 • Grafisch design: het ontwerpen van logo’s, illustraties en dergelijken
 • Video en animatie: het maken van een specifieke video naar wens van de opdrachtgever
 • Muziek: het maken van een stuk muziek ten behoeve van een ander
 • Programmeren: het programmeren van bijvoorbeeld een website
 • Tekstschrijven: ook het schrijven van teksten kun je freelance doen

Ben jij al begonnen met online geld verdienen?

Er zijn ontelbaar veel manieren te bedenken waarop je online geld kunt verdienen. Dit artikel is in die zin natuurlijk niet uitputtend. Het belangrijkste is dat je iets vindt wat je leuk vindt en hier vervolgens gewoon mee begint. Er zijn zoveel mensen die barsten van de genialiteit, maar die er niets mee doen. Laat jezelf zien aan de wereld: dit ben ik, en dit kan ik. Er zijn altijd mensen op zoek naar hetgeen jij kan aanbieden. Maak hier gebruik van. Het liefst zo vroeg mogelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *